FAQ

Hjelp og brukerstøtte

Her finner du en liste over vanlige spørsmål og noen veiledninger. Finner du ikke svar på ditt spørsmål her, tar du kontakt med brukerstøtte på e-post eller telefon (se nederst på siden for kontaktinformasjon)

Mest stilte spørsmål (FAQ) og brukerveiledninger

Kjøpe tilgang til NEL

NEL bestilles fra denne siden. Enkeltabonnement bestiller du raskt selv. Kommuner, sykehus og andre flerbrukere ber om et pristilbud ved å fylle ut et skjema med kontaktopplysninger. Skjemaet er tilgjengelig fra samme side.

Hvis du jobber på et flerlegesenter eller annen institusjon hvor dere er flere som bruker NEL, vil det være lønnsomt å gå sammen om en flerbrukerlisens.

Finner du ikke svar på det du lurer på, tar du kontakt med oss på e-post salg@nhi.no, eller telefon 73 89 47 50.

Pålogging – NEL

Alle brukere må registrere seg med navn og e-postadresse på legehandboka.no for tilgang til NEL. Den e-postadressen du registrerer blir ditt brukernavn for pålogging til NEL.

Med abonnement på NEL kan du logge deg på NEL fra hvilken som helst pc som er koblet til internett. Brukernavn og passord er personlig og tilhører deg som bruker. Du benytter samme brukernavn og passord for pålogging til NEL, uavhengig av hvor du befinner deg.

Har du glemt ditt passord kan du bruke lenken "glemt passord" under innloggingen på legehandboka.no. Her skriver du inn ditt brukernavn (din e-postadresse) og nytt passord sendes umiddelbart.

Abonnementstyper

I denne oversikten finner du våre ulike abonnementstyper.

Priser

Oppdatert prisliste for NEL finner du her: prisoversikt.

E-læring

Du kan bruke samme brukernavn og passord for pålogging til E-læring som på NEL. Det er ingen krav om å ha abonnement på NEL for å gjennomføre kursene. I kursperioden får du tilgang på de dokumentene i NEL som er nødvendige for å gjennomføre kurset.

Når du starter et kurs (noen ganger etter første kasuistikk er gjennomført) får du opp en melding om å gjennomføre betaling for kurset. Betalingen er nettbasert og vi anbefaler at du benytter kredittkort (som er et godt råd ved alle kjøp på internett).

E-læringskursene vi tilbyr finner du her: http://kurs.nhi.no

Utskrift

På menylinja øverst på skjermen finner du utskriftsikonet. Ved å trykke på dette skriver du ut pasientinformasjon i et format som er tilpasset utskrift.

Utskrift er til enhver tid tilpasset oppdaterte versjoner av en rekke nettlesere. Eldre nettlesere kan støttes, men det er ingen automatikk i dette. Har du problemer med utskrift, må du først oppgradere til siste versjon av din favorittnettleser. Utskrift skal støttes for siste versjon av Internet Explorer, Google Chrome og Mozilla Firefox.

Har du fortsatt problemer etter å ha oppgradert til siste versjon av din nettleser, må du sjekke at du har korrekt versjon av skriverdriver installert. Har du feil versjon, har du ofte (men ikke alltid) problemer med utskrift fra andre nettsteder og programmer i tillegg.

Har du utført disse to punktene og fortsatt er misfornøyd med hvordan utskriftene ser ut, sender du en mail til support@nhi.no

Fornyelse / oppsigelse av abonnement på NEL

Ditt abonnement på NEL fornyes automatisk. Ihht punkt 5. Oppsigelse i lisensvilkårene: ”Bruk av Systemet er fra tegningsdato en løpende, årlig avtale som fornyes automatisk for kommende år med mindre den sies opp.”

Oppsigelse skjer skriftlig på epost ihht punkt 5. Oppsigelse i brukervilkårene. Oppsigelse skal sendes på epost: salg@nhi.no. Bindingstiden for abonnementet er på ett år om gangen: "Eventuell oppsigelse av avtalen kan bare skje skriftlig og med virkning fra utløpet av en avtaleperiode. Oppsigelsen må finne sted senest 14 - fjorten - dager før avtalens bindingstid på ett år utløper. Oppsigelsen medfører ingen form for tilbakebetaling og betyr kun at avtalen ikke løper videre for kommende periode. Dersom oppsigelsen ikke skjer i samsvar med reglene i første ledd, løper avtalen automatisk for neste periode. Abonnementet gir ikke rett til bruk av NEL etter oppsigelse." 

Faktura sendes ut for ett år av gangen på e-post eller pr. brev. Dette sikrer dokumentasjon av utgifter for våre kunder.

Hvordan bruke NEL

Du har kjøpt og fått tilgang, men kjenner ikke NEL fra tidligere. Her er noen tips og råd for å få mest mulig nytte av verktøyet.

For å få mest mulig nytte av NEL, anbefaler vi at du bruker noen minutter i ro og fred for å gjøre deg kjent med hvordan du navigerer og på hvilken måte kapitlene er delt inn.

Du kan navigere i menyen ved å gå inn på ønsket fagområde og videre til undermenyer som Symptomer og tegn eller Tilstander og sykdommer. Dette fungerer greit når du har blitt litt kjent med NEL og vet hvor du finner den informasjonen du er ute etter. Søkemotoren er rask og sorterer treffene i hovedkategoriene. Vær oppmerksom på at det bare vises 5 treff i hver kategori på hovedsiden og at du må trykke på "Vis X treff >>" for å få opp alle treffene dersom du ikke ser det du søkte på.

Så langt som det er hensiktsmessig, følger dokumenter av samme type samme mal. De vanligste dokumenttypene er Symptomdokumenter, Tilstandsdokumenter, Pasientinformasjoner og Illustrasjoner. Symptomdokumentene gir deg en oversikt over mulige differensialdiagnoser og noen tips og råd om hvordan du skal komme videre i utredningen. Tilstandsdokumentene beskriver etiologi, patogenese, diagnostikk og terapi for en enkelt tilstand. Det er tilknyttet pasientinformasjon til alle tilstandsdokumenter. Denne er ment for utskrift til pasienten slik at han eller hun har med seg skriftlig informasjon etter konsultasjonen.

Endre passord

Du kan endre passord eller redigere kundeinformasjon selv. Når du er innlogget, finner du "Innstillinger for Nel Bruker" helt øverst i skjermbildet over mot høyre side. Når du trykker på denne lenken, får du en oversikt over dine favoritter og du finner en lenke som heter "Rediger min brukerinformasjon." Når du har trykket på denne lenken, kommer du inn på en side der du kan skrive inn nytt passord. Husk å velge "Lagre endringer" etter at du har skrevet inn det nye passordet og før du navigerer bort fra denne siden.

Ny turnuslege?

Når det kommer ny turnuslege til kontoret, må dere varsle om dette selv, slik at vi kan oppdatere opplysningene og opprette en personlig bruker til den nye turnuslegen. Det enkleste er å sende en epost til salg@nhi.no hvor dere gir følgende opplysninger: Navn på legekontor, navn på tidligere turnuslege, navn og epostadresse til ny turnuslege.

Lisensvilkår

Ved å bestille NEL vedgår du å ha lest våre lisensvilkår og bruke produktet i samsvar med disse. Lisensvilkårene finner du her: Lisensvilkår.

Kontaktinformasjon brukerstøtte

For andre spørsmål eller kommentarer kontakt NHI på e-post: nhi@nhi.no eller tlf: 73894750


På grunn av kunnskapsendring, manglende konsensus blant faglige autoriteter, individuelle forhold i hver enkelt konsultasjon og mulighet for menneskelig feil, kan NHI ikke garantere at alle opplysninger i NEL er korrekte og fullstendige i alle henseender.